O avtorjih in avtoricah

Brane Širca, rojen leta 1971 v Ljubljani, je leta 2003 diplomiral pri mag. Darku Slavcu in dr. Tanji Mastnak na Visoki šoli za risanje in slikanje v Ljubljani. Je soustanovitelj in predsednik Kulturno umetniškega društva VIČ ter soustanovitelj in vodja umetniške skupine S.K.U.P. Ukvarja se s slikarstvom, grafiko, kiparstvom in asemblažem, vodi grafične in likovne delavnice ter redno razstavlja doma in v tujini. Več o avtorju.

Črtomir Frelih, rojen leta 1960 na Nomenju, je na Akademiji za likovno umetnost diplomiral leta 1985, leta 1990 je na isti ustanovi opravil specialistični študij grafike ter leta 1997 magisterij iz likovne didaktike. Je izredni profesor za risanje in grafiko na Oddelku za likovno pedagogiko na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. Redno razstavlja, za svoje delo prejema številna priznanja in nagrade, njegova dela so uvrščena v javne in zasebne zbirke. Živi v Radomljah, ustvarja na Nomenju v Bohinju.

Katja Oblak, rojena leta 1975 v Ljubljani, je leta 2008 na ALOU diplomirala iz kiparstva. Je avtorica več javnih del, poleg kiparstva se ukvarja tudi s performansom in videom. Sodeluje s kulturnima društvoma Sestava v Ljubljani in TAAK v Vipavi. V Likovno izobraževalnem centru v Ribnici poučuje kiparstvo. Svoje delo predstavlja na skupinskih in samostojnih razstavah, prejela je več priznanj in nagrad. Živi in ustvarja v Ljubljani. Več o avtorici.

Sašo Vrabič, rojen leta 1974 v Slovenj Gradcu, je 1997 diplomiral iz slikarstva, leta 2001 pa končal podiplomski študij grafike na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. Pripravlja samostojne in skupinske razstave, video projekcije, sodeluje na festivalih in umetniških rezidencah. Prejel je številna priznanja, njegova dela so vključena v javne in zasebne zbirke. Uveljavljen je tudi v glasbi – kot vokalni prekusionist sodeluje s skupino Perpetuum Jazzile. Več o avtorju.

Vesna Bukovec, rojena leta 1977 v Ljubljani, je leta 2002 diplomirala iz kiparstva ter leta 2006 opravila magistrski študij na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje. Uveljavlja se na področjih videa, instalacije in risbe samostojno ter v skupini KOLEKTIVA (z Lado Cerar in Metko Zupanič). Prejela je več priznanj in štipendij, bila je finalistka Nagrade skupine OHO (2009 in 2012). V sodelovanju z Metko Zupanič kurira mednarodne razstave in projekcije sodobnega videa. Več o avtorici.